Yleisiä tapahtumia

Alter Ego järjestää monia erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Ohjelmaan kuuluu mm. jokaviikkoinen kerhoilta, PPP-päiviä tai viikonloppuja, juhlia, saunailtoja ja erilaisia excursioita. Alla näistä joitakin kuvattu tarkemmin.

Kerhoilta

Kerhoilta järjestetään lähes jokaisena tiistaina kuudelta illalla kerhohuoneellamme, osoitteessa Mannerheimintie 5 B, 4. kerros. Sisäänkäynti on luontaistuotekaupan ja sisustusliikkeen välissä. Kerhoilloilla ei tyypillisesti ole mitään sen tarkempaa ohjelmaa, siellä jutellaan tuttujen kanssa peleistä ja kaikesta mitä mieleen sattuu juolahtamaan. Lisäksi on hyvin tyypillistä, että kertsi-illassa pelataan erilaisia lautapelejä (järjestöllä on omia pelejä, jonka lisäksi jäsenet toisinaan tuovat omia pelejään itsensä ja muitten iloksi ja kauhuksi), korttipelejä (joko seurapelejä tai keräilykorttipelejä, harvemmin mitään mihin tarvitsee tavallista korttipakkaa) ja roolipelejä (näitten olisi hyvä olla semmoisia joihin kuka tahansa kertsilletulija voi päästä nopeasti mukaan, ei siis tyypillisesti omia pitkiä kampanjoita. Kertsidunsku, eli Dungeons & Dragons -tyylinen luolastokomppaus on ollut viimeaikoina sangen suosittua. Muutakin toki pelataan.). Toisinaan kerhoilloilla on jonkinlainen teema, esim. laskiaistiistaina on monesti järjestetty laskiaiskertsi jossa on ollut tarjolla kuumaa mehua ja laskiaispullaa!

PPP-päivä tai -viikonloppu

PPP tulee sanoista Peliä, Partya ja Purtavaa. Eli kyseessä on kiva (tai tuskanhikinen) peli-ilta tai viikonloppu, jossa pelataan sellaisia pelejä joita ei normaalisti kerhoillassa viitsi tahi ennätä pelata. Tällaisia ovat esimerkiksi pidemmät ja massiivisemmat lautapelit sekä erilaiset miniatyyripelit. PPP:n sisällöstä käydään toisinaan hyvinkin vilkasta keskustelua foorumillamme ennen varsinaista tapahtumaa, ja pelien jälkipuinnissa saattaa mennä hyvinkin pitkään. Ei ole ennenkuulumatonta että PPP:ssä pelattaisiin roolipelejä tai larpattaisiin! Artemis-PPP on vielä oma kategoriansa, Artemis-PPP:ssä pääpaino on Artermis-tietokonepelin pelaamisessa.

Vuosijuhla

Vuosijuhla on Alter Egon vuoden tärkein juhlatilaisuus, jossa juhlistetaan järjestön perustamista 25.10.1994. Vousijuhla pyritään sijoittamaan mahdollisimman lähelle merkkipäivää, ja viimevuosina sitä on juhlittu akateemisen pöytäjuhlan muodossa. Yleensä juhlalla on ollut jokin teema, ja tavallisesta akateemisesta pöytäjuhlasta poiketen Alter Egon vuosijuhlilla on nähty mitä ihmeellisempiä teeman mukaisia asuja ja tapahtumia.

Laajenemisjuhla

Laajenemisjuhla on Alter Egon vuoden toinen merkittävä juhlapäivä, jossa juhlistetaan järjestön laajenemista humanistisen tiedekunnan roolipelijärjestöstä koko yliopiston kattavaksi roolipelijärjestöksi 3.4.1996. Laajenemisjuhlaa on vietetty vaihtelevin juhlallisuuksin, vuonna 2013 laajenemisjuhla oli sitsilarppi Pan-Ugrilaisen Osakunnan 350-vuotisjuhlasta.

Excursiot

Alter Ego järjestää vuosittain useita excursioita jäsenistöä kiinnostaviin kohteisiin, esimerkiksi erilaisiin taidenäyttelyihin ja elokuviin. Tallinna-excursiot ovat jääneet viime vuosina vähemmälle huomiolle. Kesäisin on järjestetty ainakin yksi piknik-excursio Suomenlinnaan, jossa Alter Egolla on perinteinen piknik-paikka Kustaanmiekan lounaisrannan kallioilla.

Saunailta

Alter Ego järjestää saunailtoja Ylioppilaskunnan eri saunailloissa. Pääsääntöisesti tavoitteena on hauskanpito saunan merkeissä ja tapahtuman luonne vaihtelee saunatilan mukaan, alla joitakin esimerkkejä:

Alasaunailta (Nykyään alasauna tunnetaan nimellä Kellarisauna Niiniluoto)

Alasauna on Uuden Ylioppilastalon B-rapun kellarissa oleva saunatila, jossa järjestö saunoo useiten. Kyseessä on suhteellisen pieni tila, jonka sauna on remontin jälkeen hyvässä kunnossa. Saunalla ja pukuhuoneessa käydään yleensä mielenkiintoisia keskusteluja mitä mielenkiintoisemmista aiheista.

Ullakkosauna Kekkonen

Keskuskatu 10 A:n ullakolta löytyvä ullakkosauna Kekkonen on miellyttävä sauna josta löytyy todella mielenkiintoinen näköala yli lähes koko HYY:n omistaman keskustan korttelin, ja löylytkin ovat ihan mukiinmenevät. Miinuksena hengailutilan puute.

Kattosauna Sivistys

Kattosauna Sivistys löytyy Etu-Töölöstä, Domus Gaudiumin katolta ja on samaa vuosikertaa kuin muu Domus Gaudium (eli suhteellisen tuore). Saunan lisäksi täältä löytyy oikein mukava hengailutila ja valtava terassi jolta aukeavat maisemat yli Hietaniemen Hautuumaan.

Ida-sauna

Ida Aalbergin tien saunassa Alter Ego saunoo tyypillisesti muutaman kerran vuodessa. Perinteisesti siellä on pidetty Fuksisauna syksyllä, Pikkujoulusauna joulukuussa ja Kevätsauna keväällä. Idan saunalla on isot takkatilat, iso sauna ja uima-allas, jossa tyypillisesti pelataan kumikanaa, joka muistuttaa puhujasta ja pelaajasta riippuen vähän vesipalloa tai muuta vastaavaa urheilulajia. — Addendum 2016: Keväästä 2016 alkaen Idan sauna ei ole enää ollut Ylioppilaskunnan järjestöjen varattavissa, kauan eläköön muisto Idan saunasta!