Kommuunituparilarppi 28.2.2015

Hei kaikki!

Ollaan usean kuukauden jälkeen saatu vihdoin kommuuni kasaan ja on tupareiden aika! Kiitos kaikille kun autoitte muutossa ja kommuunin etsimisessä. Nyt saatte auttaa myös kommuunin kastajaisissa eli kommuunille pitää vielä keksiä nimi. Nimi paljastetaan tupareissa samalla kun tehdään kommuunille suojelusriiti. 

Onneksi tenttiviikkokin loppui juuri eli kaikki vaan mukaan juhlimaan!

Tarjolla on pientä purtavaa ja tietenkin kuuluisaa salatieteellistä boolia! Muutoin OPM (0ma potion mukaan)! 

Lisää tietoja tupareista päivitetään tälle sivulle. Liity tapahtumaan facebookissa ja muista myös ilmoittautua tammikuun alussa aukeavalla lomakkeella mukaan. 

Terveisin,

Köllijäkommuunin väki

————

Alter egon lappikampanja Salatieteellinen Tiedekunta jatkuu nyt toisella pelillä. Pelisarjan ensimmäisen osan sivuilla on yleistä materiaalia johon kannattaa tutustua jos haluaa mukaan peliin http://alterego.fi/wp/larpit/salatieteellisen-tiedekunnan-fuksisuunnistus-22-11-2014/

Pelistä

Vuosi 2014 toi jälleen uudet fuksit salatieteelliseen tiedekuntaan. Joka vuosi tiedekunta hyväksyy noin 20 uutta opiskelijaa, jotka jaetaan fuksisuunnistukessa neljään kiltaan: pseudotieteelliseen, matemaattis-esoteeriseen, metsäköllinnän tai uskomuksellisen parantamisen kiltaan. Opiskelijat suorittavat fuksisuunnistuksen, jonka lopuksi kiltariitissä määritellään jokaisen oma kilta. Killat määriteltiin ja jokainen kilta sai uusia fukseja.

Opiskelu lähti taas käyntiin. Kaikki ovat suhteellisen uupuneita nyt helmikuun lopussa kun rankat keskitalven laboratorioharjoitukset ja tentit ovat juuri päättyneet. Tuparit tulivat erinomaiseen aikaan.

Fuksisuunnistuksessa metsäköllinnän kiltaan päässyt fuksi Rosamunda alkoi kerätä itselleen kommuunia. Fuksisuunistuksessa moni fuksi lähtikin mukaan ja nyt on tupareiden aika. Koska kämppä on iso ja tiedekunta on pieni niin kaikki opiskelijat ovat kutsuttuja. Tupareissa on perinteenä tehdä kodille suojeluriitti, joten parempi vain jos on enemmän väkeä.

Jotain outoa on kuitenkin ilmassa. Tenttiviikolla on ollut rankka laboratoriojakso, jossa erilaiset aineet ovat voineet aiheuttaa vaikka millaisia hallusinaatioita. Monilla tuntuu olevan kamala stressi, muistihäiriöitä ja outoja unia. Ehkä viimein on hyvä, että rankempi tenttiviikko päättyy viimein ja kaikki voivat rauhassa rentoutua.

Aikataulu

Salatieteellinen tiedekunta jatkaa kampanjaa kommuunituparipelillä, joka pelataan Helsingissä 28. helmikuuta. Pelin alkubriiffi suoritetaan perjantai-iltana 27. helmikuuta ja peli alkaa eri kaveriporukoissa lauantaina etkoilla. Kaveriporukat siirtyvät sitten sopivaksi katsomanaan aikana tupareihin. Etkoista lisää workshopissa.

Workshop: 8.2.

Lyhyesti: Alkubriiffi: Pe 27.2. klo 18.30.

Peli: Etkot: kaveriporukoiden omien aikataulujen mukaan päivällä klo 14-19.

Tuparit: klo 17-22.

Peli päättyy kymmenen aikoihin.

Workshop 

Peliä varten järjestetään yksi workshop, johon osallistuminen on erittäin suotavaa, jos haluaa peliin osallistua. Workshop järjestetään 8.2.2015 iltapäivällä. Tiedot tarkentuvat pian.

Peli on vahvasti ihmissuhdepainotteinen eli pelaajien oletetaan haluavan pelata suuria tunteita. Workshopissa on tarkoitus harjoitella tunteiden pelaamista. Ihmisuhteilla tarkoitamme tässä tapauksessa kaikkea mitä ihmisten välillä voi olla: vihaa, rakkautta, inhoa, ihastusta, kateutta, ihailua ja mitä vain.

Hahmot

Peliin olemassa olevat hahmot saavat pienet päivitykset, ja pelaajien on tarkoitus syventää hahmojensa historiaa workshopissa. Workshopissa harjoitellaan myös uudenlaista pelimekaniikkaa. Uusia hahmoja peliin tulee muutamia vanhempia opiskelijahahmoja eli jos et ollut fuksisuunnistuksessa niin voit silti ilmoittautua mukaan. Kuitenkin enemmän uusia hahmoja tulee elokuussa järjestettävään Salatieteelliseen kesäkouluun, joka pelataan Nuuksiossa.

Peli on suunnattu ensisijaisesti opiskelijahahmoille, koska kyseessä ovat tuparit. Myöhemmin keväällä järjestetään ropeconin yhteydessä UsPa2015, joka taas on vahvasti opetushenkilökunnalle tarkoitettu peli. Kesällä järjestettävä kesäkoulu on taas molemmille.

Vanhoilla hahmoilla voi jatkaa pelissä, mutta myös uuden hahmon voi saada jos vanhalla hahmolla ei halua pelata tai haluaa kokeilla jotain muuta. Kuitenkin kaikkien pelaajien edellytetään kirjoittavan debrief jokaisesta osallistumastaan pelistä, jotta hahmolla voi jatkaa joku muu, jos itse ei halua jatkaa. Jos debriiffiä ei kirjoita, hahmo voidaan antaa jollekulle muulle jatkossa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on auki seuraavan linkin kautta. Tutustu fuksisuunnistuksen pelimateriaaleihin ennen ilmoittautumista jos olet uusi pelaaja. Peliin on aikaa ilmoittautua tammikuun 25. päivä saakka. Jos kuitenkin olet uusi pelaaja niin ilmoittaudu mahdollisimman pian.

Pelimaksu

Pelimaksu on Alteregon jäseniltä 5 euroa, muilta 7 euroa. Pelimaksun lisäksi uudet pelaajat voivat tilata itselleen salatieteellisen viitan kolmella eurolla.

Säännöt

Pelissä noudatetaan maalaisjärkeä (ks opinto-opas, jos et ole käynyt kurssia) sekä Suomen lakia. Näiden lisäksi muutamia ohjeita.

Alkoholi

Pelissä on “kahden annoksen sääntö” eli etkoilla voi ottaa yhden ja tupareissa yhden. Pelin ideana ei ole humaltua, mutta tosissaan tunnelman luomiseksi sallittua on nauttia yksi alkoholiannos etkoilla ja bileissä. Bileisiin voi ottaa mukaan esimerkiksi ykkösolutta tai alkoholitonta siideriä jos kokee sen tuovan enemmän tunnelmaa. Bileissä on tarjolla alkoholitonta boolia, joka on ingame alkoholillista.

Turvasana

Pelissä käytetään turvasanaa, joka on turvasana. Jos pelaaminen milloinkaan alkaa tuntua itsestä liian pahalta tai pelaaja haluaa pois jostain tilanteesta niin ensin voi käyttää turvasanaa. Tällöin kanssapelaajien kuuluu lopettaa kyseinen tapahtuma tähän.

Off-game

Mikäli pelaaja haluaa sanoa jotain kanssapelaajalle ilman että hahmo sanoo, niin pelaaja sanoo aluksi off-game. Näin voi esimerkiksi tulla kysymään pelinjohdolta jotain, vaikka pelinjohtajat olisivat ingame mukana pelissä.

Peli somessa

Monilla hahmoilla on twitterissä hahmolle oma profiili. Peli voi elää twitterissä pelien välisenä aikana omaa elämäänsä. Käyttäkää tunnusta #SalaTDK jos twiittaatte jotain niin muutkin pelaajat pysyvät perillä.

Facebookissa pelillä on oma ryhmä Salatieteellinen Tiedekunta (Larp).

Ircnetissä on yleinen offgame-kanava #salatieteellinentiedekunta

Pelinjohto

Pelinjohto koostuu kasasta vanhoja Alter Egolaisia aktiiveja (Melli, Sanna, Jenni, Eeva, Maija, Johanna, Laura, Mika, Santeri, Suviko). Pelinjohtoon saa yhteyden parhaiten facebookissa tai osoitteesta salatieteellinen.tiedekunta@gmail.com.